Jianbing 煎饼

  •  Avatar Autor
  • Gość
  • Gość
5 lata 7 miesiąc temu #4435 przez
Robił ktoś z Was może jianbing 煎饼 w polskich warunkach? A może te chrupiące wkłady można gdzieś u nas kupić? :P

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
5 lata 7 miesiąc temu #4438 przez achinger
Nigdy sam nie przyrządzałem, nie widziałem też 'chrupiących wkladów' do kupienia, ale tu jest na nie oraz na całego jianbinga przepis: http://meishichina.com/Eat/Nosh/200812/54530.html

Chrupiący wklad jest chyba łatwiejszy do zrobienia i można od razu zrobic ich dużo, na kilka jianbingowych posiedzeń, bo dobrze się przechowują w suchym i chłodnym miejscu. Możesz sobie zrobić chrupiących wkładów na cały miesiąc i się raczej nie zmarnują ;)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  •  Avatar Autor
  • Gość
  • Gość
5 lata 7 miesiąc temu #4440 przez
Dzięki! Sporo roboty przy tym, a zawsze wydawało mi się to takie banalne :P Liczyłem na to, że przyrządza się je już z gotowych płatów, coś a la prażynki krewetkowe.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
5 lata 6 miesiąc temu #4553 przez Camillvs
Ponoć w Wólce robią takie z rana, można podpytać co i jak

人在江湖,身不由己!

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • Pojechana
  • Pojechana Avatar
  • Wylogowany
  • Chłop
  • Chłop
  • Nie pozwól by marzenia pozostały tylko marzeniami
Więcej
3 lata 10 miesiąc temu #5718 przez Pojechana
A ja się pofatygowałam i przygotowałam przepis na jianbing po polsku i na polskie warunki + przepis na chrupiące wkłady (bocui 薄脆, wonton skins, wonton wrappers), zapraszam :-)

http://pojechana.pl/2013/05/jian-bing-chinskie-nalesniki/

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 lata 1 tydzień temu #6282 przez iwogur80

A ja się pofatygowałam i przygotowałam przepis na jianbing po polsku i na polskie warunki + przepis na chrupiące wkłady (bocui 薄脆, wonton skins, wonton wrappers), zapraszam :-)

http://pojechana.pl/2013/05/jian-bing-chinskie-nalesniki/


na pewno spróbuję przyrządzić, a nie wiesz przypadkiem gdzie dostanę semoline??

Mój dom jest jak hotel białobrzegi . Uwielbiam takie klimaty:)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Czas generowania strony: 1.266 s.
Zasilane przez Forum Kunena
FaLang translation system by Faboba