Śmierdzące tofu (臭豆腐)

Więcej
8 lata 11 miesiąc temu #507 przez homikus
No, namawiać na pewno Cię nie będę, bo, jak napisałem powyżej, nie warto! To nie jest niestety tak, jak z najlepszymi szwajcarskimi serami, które im bardziej wonne, tym piękniej smakują. Tu mamy sytuację, w której zapach doskonale odzwierciedla smak i oba te walory są siebie nawzajem warte ;)

Towarzysze! Trzeba siać, siać, siać! Propagujcie SinoForum:
Promocja SinoForum

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
8 lata 11 miesiąc temu #585 przez Camillvs
Jsk juź będę w tym Wuhanie, to może się skuszę...

人在江湖,身不由己!

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
8 lata 11 miesiąc temu #595 przez YLK
Dobrze zrobione jest doskonale, jest to specjal popularny chyba w calych Chinach, ulubione danie ulicznych garkuchni, dla mnie najsmaczniejsze bylo w Hangzhou na uliczce ze starociami, ale znalezc je mozna wszedzie. Najlepiej chyba smakuje maczane w ostrej pascie, polecam, choc niektorzy znajomi chinczycy wystrzegaja sie tego jako dania nadpsutego...

YLK

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
8 lata 10 miesiąc temu #1081 przez xiaobai
Mnie na Tajwanie (bo na Tw też tego pod dostatkiem) przez jakis rok ganiali znajomi, żeby to zjeść.  Typowe podszepty choudoufowego szatana brzmią: "to tylko tak pachnie, ale za to jest pyszne".  Że niby odwrotnie jak perfumy - ładnie pachną, za to średnio smakują etc. No więc kiedy zjadłam już wszystkie kurioza typu lukrowane pomidorki, i krewetki w lukrze z posypką z cukiereczków (co z tym lukrem) poczułam, że przyszła pora, że nic mi nie straszne, co to nie ja, i że zjem w imie przyjaźni polsko-tajwanskiej.  Dzis w zemście, jak kto z Tajwanu do Polski przyjedzie mszczę się żurkiem i pierogami z kapustą, grzybami z omastą

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
8 lata 9 miesiąc temu #1255 przez homikus

(...) lukrowane pomidorki (...)

To dlatego, że Chińczycy pomidora mają za owoc, a nie warzywo, jak my tu zwykliśmy o nim mówić :)

Camillvs, i co, próbowałeś?

Towarzysze! Trzeba siać, siać, siać! Propagujcie SinoForum:
Promocja SinoForum

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • deming
  • deming Avatar
  • Wylogowany
  • Cesarski urzędnik
  • Cesarski urzędnik
  • 少说空话多干实事
Więcej
8 lata 9 miesiąc temu #1423 przez deming
miałem przyjemność...na 50lecie CHRL dostaliśmy talony na jedzenie w hotelowej restauracji - i nie spróbowałem:) chyba wchodzę do frakcji nienawidzącej 臭豆腐...

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Czas generowania strony: 0.211 s.
Zasilane przez Forum Kunena
FaLang translation system by Faboba